reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené řízky s hruškami a hermelínem

Velice jednoduchý recept, který ozvláštní každou slavnostní večeři. Vhodnou přílohou jsou hranolky, krokety nebo klasická bramborová kaše.


  • 3,0

    334×

    2,9 334
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kuřecí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na řízky. Jejich okraje jemně nařízneme, naklepeme a osolíme.



Rozpálíme si pánev, přidáme olej a řízky orestujeme. Posypeme je čerstvým mletým pepřem a vyjmeme z pánve.



Máslem vymažeme pekáčem a řízky do něj přeložíme. Konzervu s hruškami přelijeme do maléko kastrolu a hrušky v něm prohřejeme. Pak je poklademe na řízky v pekáčku. Nakrájíme si hermelín na plátky a přikryjeme jimi hrušky a řízky. Vše zapékáme ve vyhřáté troubě zhruba 2 minuty.



Při servírování zdobíme brusinkami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečené řízky s hruškami a hermelínem

    Celkový počet komentářů: 3
    • Pavla
      Pavla

      Jsem překvapená chutí hrušek s masem. Opravdu zajímavá a výborná chuť. Dávám za 5! Moc díky za recept Pavla

      31.08.2008 18:14:37

    • sali
      sali

      fakt dobrý

      20.03.2006 11:03:50

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Já vím, tenhle recept mám hrozně ráda. Občas ještě kombinuju sýry a maso, ale hrušky vždycky zůstanou.

        20.03.2006 14:57:07


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené řízky s hruškami a hermelínem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.