Lehké a rychlé jídlo. Pokud si trošku hlídáte kalorie a tuky, je tento recept i pro vás. A pokud nejíte maso, nahraďte tuňáka šmakounem provensálským, mám vyzkoušeno a je to moc dobré .
3 stroužky | česnek |
2 ks | šalotka |
2 konzervy | tuňák ve vlastní šťávě |
125 g | mozzarella |
2 lžíce | olivový olej |
200 g | kukuřice sterilovaná |
400 g | rajčata sterilovaná |
270 g | celozrnné penne |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
tymián | |
rozmarýn | |
mletý černý pepř |
Troubu předehřejeme na cca 200 °C. Než se trouba zahřeje, uvaříme podle návodu na obalu celozrnné těstoviny. Těstoviny vaříme v osolené vodě a poté je scedíme.
Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kukuřici a tuňáka slijeme a necháme okapat. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek, přidáme kukuřici, rajčata, koření, trošku podlijeme a necháme provařit cca 15 minut. Do směsi přidáme tuňáka, nakrájenou mozzarellu a podle chuti další koření (třeba Italské těstoviny). Nakonec vmícháme scezené penne.
Směs dáme do pekáčku a tu ještě můžeme poklást nakrájenými rajčátky. Penne s tuňákem a rajčaty dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 15 minut. Hotové zapečené těstoviny podáváme jako rychlý hlavní chod bez zbytečných kalorií a tuků.
Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem
Recept na výbornou vegetariánskou omáčku z hnědé čočky, mrkve a rajčatového pyré, která se skvěle hodí k těstovinám. Příprava vám nezabere víc než 15 minut.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
autor anicka123
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena