reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené obrácené řízky

Osmažené řízky prokládané uzeninou a cibulí, vrstvené v zapékací míse.


  • 3,9

    16×

    3,9 16
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Menší kousky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vajíčku. Na oleji osmažíme dorůžova.

Nakrájíme na kolečka uzeninu (klobásku, špekáček), cibuli a trochu uzeného špeku. Cibuli oloupeme a rozkrájíme.

Na dno zapékací nádoby dáme trochu špeku, uzeniny a cibule, položíme řízečky a zase vrstvíme uzeninu s cibulí, pokračujeme až do zpracování, poslední vrstvu tvoří zase cibule s uzeninou. Přikryjeme nádobu a dáme do trouby zapéct. Výhoda je, že nemusí být stejné plátky a dá se použít jakákoliv část vepřového masa - odřezky, kýta, krkovice, křížovka, plec. Já používám křížové kosti.

Jako přílohu k zapečeným obráceným řízkům podáváme bramborovou kaši, do středu udělám důlek a použijeme výpek. Jako oblohu dáme sterilovanou červenou řepu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené obrácené řízky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.