Pikantní směs z mletého hovězího masa se zapečenou bramborovou kaší ochucenou parmazánem.
5 stroužků | česnek |
500 g | brambory |
200 ml | mléko |
1 ks | cibule |
2 řapíky | celer |
4 ks | rajče |
4-5 lžic | rajčatový protlak |
40 g | parmazán |
100 ml | červené víno |
500 g | hovězí mleté maso |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
mleté chilli koření |
Cibuli, česnek a řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky . Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Připravíme si masovou pikantní směs. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak postupně přidáváme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozmělní a neztmavne. Směs ochutíme solí, pepřem a mletým chilli kořením, vmícháme nakrájený celer a rajčatový protlak, vše podlijeme vínem a zvolna necháme tekutinu zcela zredukovat. Mezitím si z vařených brambor a teplého mléka připravíme bramborovou kaši, do které vmícháme parmazán. Připravenou masovou směs přendáme do zapékací mísy, poklademe nakrájenými rajčaty a překryjeme hustou bramborovou kaší se sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 35 - 40 minut dozlatova. Zapečené pikantní maso s bramborovou kaší podáváme v zapékací míse a každý stolovník si naloží podle vlastní chuti. Jako přílohu zvolíme čerstvý zeleninový salát.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena