Misky se směsí kuřecího masa v bramborákovém těstě. Recept na chutný hlavní chod jednoduše zapečený v troubě.
těsto | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
1 dl | olej |
1 lžička | sůl |
2 ks | vejce |
4 ks | brambory |
1 hrst | majoránka |
1 ks | cibule |
1 lžička | mletý černý pepř |
náplň | |
1 špetka | sůl |
2 lžíce | majonéza |
1 ks | kuřecí prsa |
2 plátky | anglická slanina |
2 špetky | směs koření na kuře |
na ozdobu | |
1 ks | jarní cibulka |
250 g | tvrdý sýr |
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a prolisovaný česnek. Vše promícháme na klasické těsto na bramboráky a přidáme do těsta olej, aby se těsto v misce prosmažilo a nebylo vyschlé. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření na kuře a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou na pánvi. Když je kuřecí maso osmahnuté, vmícháme majonézu a necháme prohřát. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, jarní cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme. Bramborákové těsto dáme do olejem vymazaných misek nebo libovolných zapékacích nádob. Těsto rozprostřeme do nepříliš tlusté vrstvy, aby se těsto propeklo jako bramborák. Na těsto rozprostřeme připravenou kuřecí směs. Misky s bramborovým těstem a kuřecí směsí dáme zapékat asi na 20 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Během pečení průběžně kontrolujeme, jestli těsto už hnědne jako bramborák. Pokud je bramborové těsto propečené, vyndáme misky, zasypeme směsí sýra a jarní cibulky a necháme zpět v troubě lehce rozpustit sýr, ale není nutné, pokud nemáme rádi rozpečený sýr, do trouby už nedáváme. Zapečené kuřecí v bramborákové směsi servírujeme přímo v miskách, ale lze samozřejmě vyklopit misky i na talíř.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
autor Martin Dočekal
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena