reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené kuře na smetaně

Skvělý recept, kdy se spojí chuť chuť pečeného kuřete s brambory a šlehačkou.


  • 4,7

    845×

    4,6 845
  • 2 hod

  • 40×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 694 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Omyté kuře očistíme a naporcujeme na osminky. Případně můžeme použít jen kuřecí prsa nebo stehna. Kuře obalíme v koření na pečené kuře.

Připravíme si do pekáče trochu oleje a na ten pokládáme kolečka brambor. Mezi ně poklademe porce kuřete tak, aby vykukovaly jen vršky. Vše polijeme smetanou a vložíme do předehřáté trouby na 220 °C. Část smetany můžeme nahradit mlékem, ale není to ono. Zapečené kuře na smetaně pečeme asi 1,5 - 2 hodiny. Záleží na tom, jestli je kuře hotové a smetana už je hodně vypečená.

Hotové zapečené kuře na smetaně ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečené kuře na smetaně

    Celkový počet komentářů: 48
    • Ricci
      Ricci

      Komentář k receptu Zapečené kuře na smetaně

      vyzkoušel jsem a moc chutnalo, vylepšil jsem to ještě vrstvou cibule pokladenou na spodní vrstvu brambor, jednoduchý a chutný oběd

      01.01.2017 11:41:11

    • evarici
      evarici

      Zapečené kuře na smetaně

      Přidávám nakrájená rajčata, papriku, brokolici, podle toho, co najdu v lednici a podle momentální chuti.

      18.03.2014 10:55:26

    • Sájinka
      Sájinka

      Komentář k receptu Zapečené kuře na smetaně

      Jednoduchý, výborný recept!

      26.01.2014 11:07:13


    • beruška
      beruška

      Obrovská mňamka

      tohle jídlo mě maminka vařila už jako malé holce miluji to jsem schopná celý pekáč sníst sama mi to akorát jen solíme a na vrch dáváme sladkou papriku koření ale ta smetana v tom je nejlepší bezva recept :)

      23.03.2013 11:54:20

    • honza
      honza

      holky tak jak píše žabička to je úplně super když to doma dělám mám strach ať mi vůbec něco zůstané:D

      29.12.2012 22:11:55

    • Juannitka
      Juannitka

      Ahoj lidi, možná trochu krok stranou od tohoto příspěvku, za což se omlouvám, ale prosím o radu - dělala jsem tento i podobné recepty několikrát (smetana/šlehačka, s vejci či bez, brambory předvařené či syrové, místo brambor těstoviny atd.), a VŽDYCKY se mi akorát vylouhovalo šílené množství vody, v případě syrových brambor se absolutně neudělaly a celé se to jen tak jako dusilo... Přitom teplotu dávám vysokou, napadá vás, kde je chyba??? :((( Děkuji!!! J.

      14.01.2011 23:22:31

      • tchapa
        tchapa

        To já přidamávám ještě zavařenou červenou řepu a podávám s rýží. Mňamka.

        16.07.2012 07:36:35

      • Palika
        Palika

        Přiklopení slouží hlavně k předdušení brambor a změknutí masa.
        Chyba bude právě ve vysoké teplotě a dlouhém dušení (přiklopení). Voda se nemá kam vypařit a pak vše jen "rozblemcává" ...
        Teplotu opravdu maximálně kolem 150 - 170° a přiklopit maximálně na hodinu. Pak odklopit a nechat tím přebytečnou vodu odpařit.
        Dělám to takto celá léta a nestalo se mi jedinkrát, že by bylo moc vody ...

        Obsah tuku šlehačky tomu dodá spíš už jen chuť. Čím tučnější šlehačka, tím jemnější chuť.

        16.07.2012 15:45:05

      • simka
        simka

        Re: Juannitka

        Pořád ta stejná chyba... Já to vždycky dělám z trvanlivé šlehačky kapucín.
        Dávám jí tam cca 1 na půl kuřete.. což je porce pro dva až tři lidi.. Dávám to na 200°C obvykle to dělám hodinku a půl.. nezakrývám na obě tělesa.. To co popisujete se mi občas stává když použiju jinou značku, nebo druh.. Nebo to taky může být proto, že tam toho dáváte málo.. Když už se neřídit tím pravidlem co sem psala na začátku, tak to zkuste tak že tam budete lít tak dlouho dokud vám mezi bramborama a kuřetem nebude prosvítat ta šlehačka.. Tím pádem je toho plný pekáč..

        17.07.2012 06:29:15

      • zabicka
        zabicka

        já teda dělám takhle i vepřové maso na plátky a nic nepřikrývám, jen dávam , když použiji velký pekáč i dvě šlehačky (musí to být ke šlehání) a ani nedávám žádný olej na dno a vždy se po tom zapráší....

        18.07.2012 08:38:13


    Nalezeno receptů: 48
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené kuře na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.