Pro milovníky houbových pokrmů. Na recept lze použít jakékoliv houby - žampiony, hřiby i shiitake.
Hodnocení
4.8
/ 5 (17x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
3 ks
vejce
1 sklenka
mléko
1 lžíce
sekaná petržel
0.5 sklenky
smetana ke šlehání
400 g
houby čerstvé
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 °C. Houby opatrně očistíme (kartáčkem či vlhkým hadříkem) a nakrájíme.
Houby osmahneme na pánvi asi 5 minut, přidáme sůl, pepř a poprášíme jemně nakrájenou petrželkou.
V míse rozšleháme vejce se smetanou a mlékem.
Osmahnuté houby vložíme do zapékací mísy a přelijeme rozšlehanými vejci. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.