reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Zapečené cannelloni

Na první pohled složitý, ale velmi chutný recept na italské těstoviny.


  • 5,0

    13×

    5 13
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Trochu ji osmahneme a poté přidáme mleté maso. To osmahneme a trochu osolíme, opepříme, přidáme oregano a bazalku.

Poté si připravíme rajčata - rozkrájíme je na jemné kousky a přidáme lžíci protlaku. To vše přidáme k masu a pořádně zamícháme. Můžeme také dochutit solí.

Směs dáme stranou a přejdeme na plnění trubiček. Nejlépe je plnit holýma rukama a tlačit směs dovnitř tak, aby byly trubičky plné. Až je vše naplněno, položíme na plech vedle sebe. Pokud máme velkou troubu, vyjde na jeden plech/ někdy i na dva.

Do misky dáme 4 lžíce bílého vína (nebo můžeme i smíchat se smetanou), trochu vody z rajčat. Osolíme a opepříme a vniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na cca 200°C (podle typu trouby). Počkat, než se na vrchní vrstvě utvoří kůrka, poté otočit. Ke konci ještě můžeme posypat parmazánem a nechat dopéct dalších cca 10 min.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečené cannelloni

    Celkový počet komentářů: 3
    • cheva
      cheva

      S palačinkami

      Moc dobré, plněno namísto do cannelloni do palačinek (8 ks), sypáno uzeným sýrem.

      10.05.2020 20:13:05

    • Michaela
      Michaela

      Bohužel není napsáno, že se má ponechat voda z rajčat, která se smíchá s vínem, takže jeden nedostatek...co se děje s houbama a česnekem také není napsáno, takže úplně na prd

      26.01.2013 16:47:22

      • Gelacke
        Gelacke

        No ono jako ani není moc řečeno jaký rajčata použít, já raději použiju z konzervy a loupaný, čerstvá rajčata se musí docela dlouho vařit aby v nich nebyla nakyslost. Jinak bazalku bych použil ve větším množstí a čerstvou, zítra budu obdobu tohoto receptu vařit.

        10.01.2014 20:15:34



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené cannelloni

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.