reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené brambory ve vývaru

Brambory zapečené v sýru a vývaru. Velice jednoduchý a levní oběd.


  • 3,4

    572×

    3,3 572
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.



Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem. Sýr nastrouháme. Do pekáčku nebo gratinky střídavě vkládáme vrstvu brambor, kterou vždy osolíme a opepříme, a vrstvu sýra. Vše skládáme, dokud nevyčerpáme suroviny, přičemž horní vrstvou musí být brambory. Vše zalijeme vývarem a brambory přeložíme plátky másla.



Jídlo pečeme ve vyhřáté troubě, dokud se vývar neodpaří. Asi 45 minut.



Brambory jsou vhodné jako hlavní chod i jako příloha.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené brambory ve vývaru

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.