reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Jakoukoliv uzeninu - klobásku, slaninu, šunku nebo cokoliv jiného -nakrájíme na kostičky. Zeleninu smícháme. Můžeme použít mrkev s hráškem a kukuřicí nebo jinou zeleninovou směs podle chuti. Pořádně omyjeme 8 - 10 středně velkých brambor, záleží na velikosti plechu nebo zapékací misky. Brambory nakrájíme na plátky. Vejce lehce rozšleháme s mlékem a ochutíme kořením - solí, vegetou nebo chilli kořením.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Plech nebo zapékací misku vymastíme máslem. Plátky brambor klademe mírně přes sebe asi z 1/2. Když máme celé dno plechu zaplněné, posypeme ji uzeninou a doplníme ji zeleninou. Tím vytvoříme střední vrstvu, kterou opět překryjeme brambory. Obsah misky zalijeme směsí vejce a mléka.

Brambory se zeleninou a klobáskou vložíme to trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím si nakrájíme hermelín na plátky. Po 30-ti minutách zapékání poklademe brambory plátky hermelínu, teplotu zmírníme na 100 °C a zapékáme ještě asi 15 minut.

Zapečené brambory se zeleninou a hermelínem vyjmeme z trouby a ihned servírujeme. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo čerstvá zelenina.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečené brambory se zeleninou a hermelínem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Vlasticka
      Vlasticka

      ahoj

      04.08.2009 17:31:07


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené brambory se zeleninou a hermelínem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.