reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené brambory s lečem, vejcem, klobásou a sýrem

Jednoduchý recept na přípravu bramborové pochoutky se zeleninou, klobásou a sýrem, který zvládne každý!


  • 5,0

    5 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Nejprve se každý musí rozhodnout, jestli má rád brambory se slupkou či bez, podle toho nadále jedná. Já vybrala variantu se slupkou. Brambory omyjeme co nejvíce od nečistot a nakrájíme na prkýnku na plátky. Je na nás, jak je chceme hrubé, ale čím tenčí, tím budou dříve upečené, já krájím na cca 5 mm. Množství brambor si každý zvolí sám a podle počtu jedlíků, kterým budeme jídlo servírovat.

Když si připravíme brambory, přejdeme na krájení cibule na kostičky, množství cibule je opět na naší chuti. Dále se dáme do krájení klobásy, zeleniny, kterou chceme přidat, je to na fantazii a každému chutná něco jiného. Přidávám ještě 2 stroužky prolisovaného česneku. Předkrájíme hermelín či nastrouháme sýr, který později sypeme mezi brambory. Používám domácí lečo, které se skládá z papriky, feferonek, rajčat a cibule.

Když už máme všechny ingredience připraveny, dáme se do vrstvení. Vezmeme si hlubší pekáč, jelikož se dávají tři vrstvy brambor a to je poměrně vysoké na nějaký obyčejný plech.

Spodek pekáče pokryjeme vrstvou brambor, na brambory dáme zeleninu, klobásu, cibuli a koření (podle naší chuti). Já dávám všelijaké koření (grilovací, majoránku, pepř, koření na kuře a kmín). Na tuto vrstvu dáme opět brambory po celé ploše a opakujeme předešlou akci. Nyní dáme opět vrstvu brambor a znovu dáme zeleninu, cibuli, klobásu a koření. Nakonec vše zalijeme rozmíchanými vejci (cca 4 vejce). Ke konci dám nahoru sýr, aby se v průběhu pečení nepřipálil. Není třeba dávat olej, jelikož brambory a lečo pustí mnoho šťávy.

Brambory pečeme na 200 °C v elektrické troubě cca 40 minut, pak vypneme, přidáme sýr a necháme dojít, až se sýr rozpustí. V průběhu pečení kontrolujeme, zda jsou brambory měkké ve spodní vrstvě, podle toho poznáme, že už je jídlo hotové.

Zapečené brambory s lečem, vejcem, klobásou a sýrem podáváme s kyselými okurkami, čalamádou či kyselým zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené brambory s lečem, vejcem, klobásou a sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.