reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené brambory s bešamelem

Velice rychlé a jednoduché jídlo z brambor.


  • 4,3

    15×

    4,2 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si bešamelovou omáčku. Asi 15 dkg másla rozpustíme. Zaprášíme jej hladkou moukou a vysmažíme světlou jíšku. Postupně ji zaléváme mlékem a mícháme, až vznikne řídká hmota - omáčka. Omáčku osolíme, opepříme a případně můžeme dochutit sýrem.

Pekáč vymažeme trochou másla. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Osolíme je a posypeme grilovacím kořením. Uzené nakrájíme na kousky a vmícháme do brambor. Použít můžeme třeba jen salám. Záleží na tom, co máme rádi. Brambory dáme do připraveného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Když jsou brambory skoro měkké, zalijeme je bešamelovou omáčkou. Ta musí být opravdu řídká. Brambory s bešamelem necháme ještě asi 10 minut zapéct.

Zapečené brambory s bešamelem ihned podáváme. Salám můžeme nahradit třeba brokolicí, hned máme pokrm i pro vegetariány. .

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečené brambory s bešamelem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Tunyska
      Tunyska

      Zajímalo by mě, kdo z těch, který hodnotil Váš recept, ho opravdu dělal. To by v životě nemohl dát ani jednu hvězdičku. Protože už jen při pohledu na suroviny je jasné, že to nemůže dobře dopadnout. Skoro celé máslo a 20dkg mouky?! Měl/a jste na mysli spíše gramy.

      10.07.2017 10:46:26

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené brambory s bešamelem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.