reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Mírně rozklepeme kuřecí prsa nebo vepřové kotlety, osolíme je, popřípadě okořeníme vaším oblíbeným kořením a potřeme česnekem. Osobně používám směs koření na maso z mlýnku.

Předehřejeme si troubu na 180 - 200 °C. Plátky 1/2 brambor skládáme postupně do pekáče, spodní brambory se nám totiž chutně připečou. Až máme ve vrstvách polovinu porce brambor, tak na ni poskládáme maso a zbytkem brambor srovnáme výšku v pekáči. Poté brambory posolíme a zalijeme smetanou. Asi po 45 minutách (nebo až se smetana vypeče) zapečené brambory na smetaně z trouby vyjmeme a podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečené brambory na smetaně

    Celkový počet komentářů: 1

    • Otec samoživitel
      Otec samoživitel

      Pece se to dvě hodiny

      Pece se to dlouho, skoro dvě hodiny. Příště brambory uvářim.

      06.10.2016 22:17:38

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené brambory na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.