reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené brambory Hasselback

Recept na výbornou chuťovku, co dobře vypadá i chutná. Brambory v této úpravě lze použít i jako hlavní jídlo.


  • 3,8

    13×

    3,7 13
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Tip na počátek všeho dění: Dáme si kousek másla do mrazáku, zapneme troubu na 200 °C a necháme chladit své oblíbené pivo. Máslo se zamrazuje, aby se lépe poté vkládalo do nařezané brambory.

Dobře omyté brambory nakrájíme ostrým nožem tak, abychom zastavili dříve a nepřekrojili je. Do zářezů začneme vkládat máslo, parmazán a slaninu. Šetříme-li, použijeme eidam nebo jiný levnější sýr. Osolíme a použijeme sušený česnek či česnekové vločky. Případně ještě zasypeme kořením na americké brambory. Solí určitě nešetříme.

Připravené brambory dáme do vymazaného pekáče a předehřáté trouby na 45 minut. Začneme si chystat zeleninu jako přízdob talíře nebo salát do misky.

Po 45 minutách zalijeme brambory Hasselback smetanou a zasněžíme nastrouhaným eidamem nebo jiným oblíbeným sýrem a dáme dopéct ještě na 15 minut zpět do trouby.

Zapečené brambory Hasselback servírujeme s oblíbenou zeleninou, zakápneme tatarkou a přizdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou. K tomu popíjíme oblíbené pivo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené brambory Hasselback

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.