reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečené bramborové šišky s párkem

Šišky z bramborového těsta uvnitř s párky, které můžete smažit, vařit i zapéct se zeleninou. Z jednoho množství šišek můžeme udělat dva podobné pokrmy.


  • 4,2

    12×

    4,1 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 727 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Postup přípravy

Z vařených nastrouhaných brambor, které jsme nechali vychladnout, mouky, krupice, vejce a soli zpracujeme klasické bramborové těsto. Rukama utvoříme dlouhou šišku o průměru cca 6 cm a krájíme na 1,5 - 2cm plátky, které na mouce rozplácneme na placičky o tloušťce kolem 0,5 cm.

Párky nakrájené na 5cm kousky balíme je do placiček těsta a tvoříme šišky. Z tohoto množství těsta vytvoříme kolem 20 šišek.

Hotové šišky pak můžeme buď smažit na oleji ze všech stran do světle hněda nebo je vařit, dokud nevyplavou na povrch. Pozor, rozhodně nenechávejte bramborové šišky tepelně nezpracované, jinak se těsto škaredě rozteče!

Smažené i vařené šišky servírujeme se zeleninovým salátem.

Zbylé uvařené šišky můžeme také zapéci se zeleninou podle vlastního výběru - já dávám kořenovou a zelené fazolky, ale fantazii se meze nekladou. Zapékací nádobu potřeme na dně olejem, na něj navrstvíme zeleninu a buď jen posolíme nebo přimícháme např. sušenou podravku či vegetu. Když používám zeleninu mraženou, nejdřív směs v zapékací nádobě asi 3 - 4 minuty nechám vařit v mikrovlnce. Na zeleninu poklademe šišky a zalijeme smetanou. Z nouze jsem jednou použila místo smetany kefír a bylo to také moc dobré.

Nádobu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut, dokud šišky nezhnědnou a smetana se hezky nespojí se zeleninou. Pokud budeme zapékat celé množství šišek, bude dobré přidat část zeleniny a smetany nebo smetanu trochu naředit mlékem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené bramborové šišky s párkem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.