reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Smícháme olej dle množství masa, 2 - 3 lžičky grilovacího koření, zhruba 3 stroužky prolisovaného česneku, lžičku rajčatového protlaku. Do této směsi naložíme nejlépe na jeden den maso (kuřecí i vepřové).

Předvaříme brokolici, scedíme a osolíme. Uvaříme noky a scedíme. Poté si usmažíme maso, olej nepotřebujeme, na mase je ho dost. Maso usmažíme dozlatova.

Teď přijde na řadu sýrová omáčka. Na jedno balení noků stačí 1 - 1,5 krabičky smetany. Nalijeme tak 3/4 krabičky do rendlíku a přidáme zhruba 8 trojúhelníčků taveného sýru. Ty vařečkou rozdělíme na menší kousky. Smetanu se sýrem ohříváme na mírném ohni, aby se nám hned nezdrcla. Když je sýr roztavený, přidáváme podravku. Je lepší udělat omáčku slanější, tzn. víc podravky, protože noky slanost srazí. Postupně přiléváme zbylou smetanu. Vaříme tak dlouho, jak chceme mít omáčku hustou.

Pekáč vymažeme kapkou oleje nebo sádlem. Vrstvíme noky, brokolici a kousky masa. Je lepší dělat jídlo ve větším pekáči. Zalijeme sýrovou omáčkou a dáme do trouby vyhřáté minimálně na 200 °C na 15 - 20 minut. Prostě dokud noky nezhnědnou. Poté posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme vypéct do křupava.

Zapečené bramborové noky s masem podáváme na nahřátých talířích jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečené bramborové noky s masem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Barbucha
      Barbucha

      Brokolice bohatě stačí půlka na jeden balík noků

      15.04.2011 12:51:42


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zapečené bramborové noky s masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.