reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Zapečená vepřová panenka

Zapečená vepřová panenka

Recept na vepřovou panenku zapečenou v kuřecím kabátku. Recept je vhodný pro slavnostní příležitosti.


  • 4,4

    109×

    4,3 109
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

omáčka

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 620 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 625 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 706 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

16. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 706 hodnocení

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

15. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 581 hodnocení

Videorecept: Kuřecí prsa plněná sýrem

15. 1. 2020

Postup přípravy

Panenku očistíme a naložíme na několik hodin do marinády.
Marináda: Smícháme olej, jogurt, sůl , pepř a granulovaný česnek.

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme. Osolíme a okořeníme mletou chilli paprikou. Každý řízek položíme na plát alobalu, který jsme potřeli olejem.

Mrkev omyjeme, oloupeme. Rozkrojíme podélně na půlky. Škrabkou na sýr krájíme dlouhé hobliny. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno.

Panenku vyjmeme z marinády a osušíme. Nakrájíme na porce.
Každou porci ovineme pruhy mrkve a položíme na plát kuřecího řízku.
Za pomoci alobalu svineme v roládky, které pevně uzavřeme.
Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.

Připravíme si omáčku. Na oleji zesklovatíme cibulku, podlijeme ji vývarem a povaříme. Smícháme sójovou omáčku, víno, chilli papriku, worchestr a máčený škrob. Směs vlijeme do vývaru a svaříme na hustý sos.

Upečenou vepřovou panenku v kuřecím masíčku vyjmeme z alobalu, přendáme na talíře a polijeme omáčkou.

Zapečenou vepřovou panenku podáváme s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečená vepřová panenka

    Celkový počet komentářů: 4
    • Regan
      Regan

      vepřová panenka

      Měli jsme k tomu bramborovou kaši supe.

      03.01.2013 10:32:29

    • Macek
      Macek

      Téda,musim říct,toto je vážně epesně labužnický pokrm.Nemáme slov,hotový orgasmus pro všechny chuťové buňky.A ta omáčka?Bez té si to ani neumíme představit.Udělali jsme si k tomu ještě navíc dušený čerstvý špenát s baby karotkou a zeleným hráškem,skvěle to pokrm doladiloDěkujeme za výborný recept,řadíme mezi nej recepty a rádi nejen při slavnostních příležitostech :-)

      06.02.2011 17:30:58

    • autor
      autor

      Záleží na typu trouby a její výhřevnosti. Já mám obyčejnou elektrickou . Troubu pořádně roztopím na 200 st. , a pak vložím roládky. Čas pečení je také jen přibližný. Záleží na tloušťce roládek. Doporučuji ke konci pečení jednu roládku uprostřed rozříznout . Pečou-li se při nízké teplotě a příliš dlouho bude maso moc vysušené. Nejraději máme propečené -medium - kdy je masíčko panenky uprostřed pěkně růžové. :-)

      02.10.2008 11:27:02


    • Aivi.b
      Aivi.b

      stupeň teploty

      Dobrý den, vypadá to skvěle! Na jaký stupeň teploty v troubě zapékáte to masíčko?

      01.10.2008 18:21:50


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená vepřová panenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.