reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

Recept na šťavnatou krkovici zapečenou s bramborami a šlehačkou.


  • 4,8

    80×

    4,7 80
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 726 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 718 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme v celku téměř doměkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Větší cibuli nakrájíme na kolečka.

Vyšší plech vymažeme olejem a naskládáme vrstvu brambor, které osolíme, na ně rozložíme plátky krkovice, zasypeme cibulí a zaskládáme další vrstvou brambor. Nakonec vše zalijeme smetanou ke šlehání a dáme zapéct do trouby.

Vepřovou krkovici zapékáme asi 40 minut při 180 °C.

Zapečenou vepřovou krkovici s bramborami a šlehačkou podáváme jako chutný oběd nebo večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

    Celkový počet komentářů: 7
    • PixWords
      PixWords

      Komentář k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

      Tohle je fakt prudce jedlé!

      27.11.2016 10:33:09

    • Richard Novák 2
      Richard Novák 2

      Komentář k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

      A jak to pěkně vonělo, hmmm

      23.01.2016 11:19:14

    • Holanová Marie
      Holanová Marie

      Fajn recept

      Jednoduše vynikající. Veliká dobrota.

      17.01.2016 10:27:34


    • Richard Novák
      Richard Novák

      Děkuji za inspiraci a zdravím všechny milovníky dobrého jídla.

      16.01.2016 07:28:05

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

      já zase leta dělám takto- plátky syrových brambor,na ně plátky kotlet nebo krkovice,okořenit podle chuti,zalít šlehačkou,nám stačí brambory jen vespod,když mám dám čerstvé nebo sušené houby,případně žampiony

      13.01.2016 17:29:26

    • sikulka
      sikulka

      SKVĚLÝ RECEPT

      Tento recept byl v modě tak před 35 lety.Postupem času jsem si ho upravila - brambory dávám syrové na plátky, osolím,opepřím a pokmínuju. Na ně kousky kuřecích posolených řízečků, potom cibuli, rajčata a nakonec opět plátky brambor.Zaliju šlehačkou. Když je upečeno, posypu nastrouhaným sýrem a dám lehce zapéct. Lahodné jídlo, milované mojí rodinou (peču jim to, když si zaslouží takovou dobrotu).Pokud někdo vyzkouší, dejte vědět !

      13.01.2016 01:19:22


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená vepřová krkovice s bramborami a šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.