reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečená vegetariánská cuketa s nivou

Recept na plněnou cuketu se žampiony a nivou.


  • 5,0

    15×

    5 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cuketu podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, který dáme do mísy. Vydlabanou cuketu i vnitřek v míse osolíme a necháme odstát, aby pustil přebytečnou vodu. Tu pak slijeme a osušíme, klidně několikrát.

Na oleji zpěníme nasekanou cibuli. Přidáme nakrájený vnitřek cukety, osmažíme dozlatova. Přidáme očištěné a nakrájené žampiony, osmahneme, zalijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Není třeba úplně doměkka, budou se ještě péct. Přidáme česnek a koření. Moc nesolíme, niva je slaná dost a žampiony mají také výraznou chuť. Až se vše spojí, odstavíme, vmícháme nastrouhanou nivu nebo jiný sýr a směsí naplníme osušenou vydlabanou cuketu. Tu můžeme před naplněním okořenit.

Brambory nevaříme, jen umyjeme a i se slupkou je nakrájíme na kolečka, hranolky nebo americké brambory. Osolíme je a okořeníme.

Vegetariánskou cuketu i brambory pečeme v remosce či troubě při 250 °C až světlý vnitřek cukety změkne a lehce ztmavne. Doporučuji použít pečicí papír, niva může přetéct a pěkně se seškvařit.

Zapečená vegetariánská cuketa s nivou je nejlepší teplá. Můžeme ji doplnit zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečená vegetariánská cuketa s nivou

    Celkový počet komentářů: 3
    • Hanako
      Hanako

      Super recept

      Mnohem lepší varianta než jen obalovaná cuketa, Doporučuji ;-)

      29.08.2013 12:32:00

    • dvanactipes
      dvanactipes

      Výborný recept, mám domácí cukety, tak jsem ráda za každý nový zajímavý recept. Tentokrát jsem měla nějak moc tuhou cuketu, nešla skoro ani rozříznout. Asi přezrálá, no každopádně ta kůrčička nezměkla, tak jsem to musela dodatečně odříznout - takže rada pro někoho, kdo by měl taky tuhou cuketu - raději nejdřív oškrábat.

      12.08.2013 15:46:25

    • Zdendik79
      Zdendik79

      Zrovna si pochutnávám. Místo vydlabaného vnitřku cukety jsem dala červenou papriku a použila můj oblíbený pepř čtyř barev a je to výborné. Skvělé letní jídlo. :)

      28.07.2013 14:48:22


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená vegetariánská cuketa s nivou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.