Zapečená treska s rajčaty a sýrem

35 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 19913x
Jedna z nejchutnějších rybích variací vůbec. Výborný recept.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Tresku omyjeme a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Omytá rajčata také nakrájíme na tenká kolečka. Zapékací misku vymažeme olivovým olejem.

Tresky naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Posypeme je kořením na ryby a tymiánem. Na ně klademe kolečka cibule a dále rajčata. Osolíme a opepříme.

Zapékací misku s treskou vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme zhruba 15 - 20 minut při 200 °C. Před koncem pečení položíme nahoru plátky sýru a ještě chvíli pečeme.

Zapečenou tresku s rajčaty a sýrem podáváme ihned po vyjmutí z trouby. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. My třeba podáváme k tresce i kuskus.

autor receptu:

Zapečená treska s rajčaty a sýrem

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porce
4,8
skvělý recept
30 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená treska s rajčaty a sýrem

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Zapečená treska s rajčaty a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept