reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečená růžičková kapusta s mletým masem

Recept na zapečenou růžičkovou kapustu s kuličkami z mletého masa a ochuceným bramborovým pyré.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty
Ušetřete peníze na přípravě tohoto receptu!

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

pyré



Postup přípravy

Růžičkovou kapustu očistíme od zvadlých lístečků a košťál křížem nařízneme. Vodu osolíme, osladíme a přivedeme k varu. Vložíme kapustičky a zvolna vaříme přibližně 6 - 8 minut. Měkké kapustičky slijeme a ponoříme do studené vody, aby neztratily barvu.

Připravíme si masové kuličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Nakrájenou slaninu necháme na pánvi zrůžovět, vmícháme cibulku s česnekem a jakmile zpění odložíme pánev stranou. V míse promícháme mleté maso s orestovanou slaninou a cibulkou, přidáme mletou sladkou papriku, pepř a podle chuti sůl. Ze směsi tvoříme kuličky ve velikosti kapustiček, které ze všech stran opečeme na lžíci olivového oleje.

Z oškrabaných vařených brambor, mléka a másla připravíme bramborové pyré, do kterého zašleháme syrové vejce a muškátový květ.

Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě poklademe kapustičkami a masovými kuličkami. Navrch rozprostřeme bramborovou kaši a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přibližně 20 minut dozlatova.

Zapečené růžičkové kapustičky s masovými kuličkami a muškátem ochuceným bramborovým pyré rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená růžičková kapusta s mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.