15 stroužků | česnek | |
15 ks | rajče | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
sůl | ||
bazalka | ||
olivový olej | ||
mletý pepř | ||
krutony |
Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Omytá, osušená a oloupaná zralá rajčata vložíme na plech s oloupaným a rozmáčknutým česnekem. Rajčata posypeme lístečky bazalky a vše pokapeme olivovým olejem. Pečeme při 190 °C doměkka asi 30 - 35 minut. Rajčatovou směs vložíme do mísy a vše dobře promixujeme. Polévku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Zapečenou rajčatovou polévku rozdělíme do misek, posypeme parmazánem a lístečkem bazalky. Můžeme přidat restované krutony. Zapečenou rajčatovou polévku ihned podáváme.
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty
Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme!
Autor:null
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena