Recept na rajčata zapečená s chlebem a mozzarellou ochucenou pestem a česnekem.
1 stroužek | česnek |
2 balíčky | mozzarella |
1 list | bobkový list |
4 lžíce | olivový olej |
2-3 plátky | kváskový chleba |
4 ks | soudková rajčata |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
bazalkové pesto |
Krajíce chleba nakrájíme na čtverce o velikosti zapékací misky a kůrky odřízneme. Prolisovaný česnek promícháme s olejem. Okapané koule mozzarelly nakrájíme na tenké plátky a potřeme z obou stran pestem. Do rajčat ostrým nožem uděláme asi po 1 cm hlubší zářezy, které naplníme ochucenou mozzarellou a do středního zářezu vložíme kousek bobkového listu. Zapékací misku vyložíme chlebem, který potřeme česnekovým olejem a v troubě předehřáté na 200 °C necháme asi 10 minut rozpéci. Pak do misky na chleba vložíme naplněná rajčata, osolíme, opeříme, zakapeme olejem a pečeme ještě asi 15 - 20 minut, až budou rajčata vláčná a propečená. Zapečená rajčata s chlebem, mozzarellou a pestem podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou vegetariánskou večeři.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena