reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Zapečená plněná cuketa

Zapečená plněná cuketa

Rychlé, relativně zdravé a moc chutné jídlo.


  • 4,4

    256×

    4,3 256
  • 45 min

  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Vydlabeme měkký vnitřek čerstvé cukety. Cuketu položíme do vymazaného pekáčku. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.

Na pánvi si orestujeme cibulku a na ní vhodíme mleté maso, které orestujeme. Okořeníme provensálským kořením, solí, pepřem, chilli a trochou červené papriky. Přidáme lžíci kečupu a nasekanou petrželku. Směs odstavíme.

Vnitřek cukety potřeme utřeným česnekem a zakápneme troškou olivového oleje. Nyní cuketu naplníme směsí z pánve.

Pekáček přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 180 °C do trouby.
Po 1/2 hodině alobal odklopíme, vrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme dozlatova zapéct.

Zapečenou plněnou cuketu podáváme samotnou, ale můžeme i pro větší zasycení přikusovat pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečená plněná cuketa

    Celkový počet komentářů: 21
    • Lucka
      Lucka

      Vynikající

      Udělala jsem s grilovanou zeleninou,moc všem chutnalo.Ukládám do oblíbených...:-)

      28.09.2016 18:31:29

    • Aneta Panušová
      Aneta Panušová

      Absolutně vynikající!! I chlapi se po této "cuketě" můžou utlouct. :-D

      21.03.2016 08:01:29

    • Jaroslav
      Jaroslav

      Komentář k receptu Zapečená plněná cuketa

      http://www.az-domacnost.cz/c/ zapekaci-misy

      26.08.2015 12:48:50


    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Zapečená plněná cuketa

      Obohatil jsem to tím že jsem z vyškrábaného obsahu cukety udělal polevu( omáčku ) . Obsah jsem rozmixoval... zalil smetanou povařil přidal koření ....zahustil.. a parádička :-D

      25.01.2014 23:08:47

    • ajinka.k
      ajinka.k

      zrovna jsem dovařila a je to super :-) mňamka pro celou rodinu! ;-)

      22.09.2012 12:49:57

    • kacka
      kacka

      ta cuketa se ji pak cela nebo jenom to cim sme to naplnili,delam to poprve tak nevim dekuju za odpoved

      26.08.2012 10:24:03

    • Růžena Mtejkova
      Růžena Mtejkova

      No nevim, jen jem si recepr přečetla, vloudily se do mě pochybnosti. Mám v rodině itala pracujícího jako šéfkuchař a mám obavu, že humus jménem kečup by do žádného jídla nepřidal a provensálské koření? To mi připadá, že patří spíš do Francie a v jeho kuchyni jsem toto koření neviděla. Čekala bych např. spíš bazalku nebo mátu. Nejsem expert na italskou kuchyni, ale proč jsou tyto recepty pod italskou kuchyní. Ale to jsme my češi všechno spatlat. Přesto to může být jistě dobré ale ne italské, to nepopírám a přeji všem dobrou chuť.

      29.03.2012 13:04:53

      • Mirka
        Mirka

        Paní Růženo, dávám kečup domácí, ale neodsuzuji ani lidi, kteří si koupí kečup, protože se dá již koupit i kvalitní kečup, viz Dtesty. Jsem hold "Čech" paplal, protože si ten kečup dokonce přes 30 let dělám sama domácí. Zaskočte raději do restaurace k příbuznému, tam Vám jistě uvaří jen z těch nejkvalitnějších ingrediencí, ale pozor,aby příbuzný neměl volno. Bylo to vidět v jednom nejmenovaném pořadu, z čeho se u nás vaří v některých restauracích.

        19.07.2012 15:50:51

      • Originál
        Originál

        Sdílím váš názor. Už jen začátek receptu -- 10 deka "ajdamu" (třicetiprocentního!). Bleh. A pak kečup a provensálské a pejsek a kočička mají radost. Takže: na "ajdam" se vykašlete a cuketku posypejte třeba sýrem Piave mezzano nebo Montasio staggionato. Provensálské koření ne-e, zkuste špetku rozmarýnu. Místo kečupu hoďte na pánev pár rajčat nakrájených na měsíčky a zahustěte nastrouhaným parmazánem. A cuketky zakápněte olivovým olejem s lanýži. A stane se zázrak -- místo v Česku budete aspoň na chvíli v Itálii. Jako víno se hodí Montepulciano d"Abruzzo.

        02.04.2013 19:32:23

    • DítěEfča
      DítěEfča

      můj manžel se těšil už když to viděl a trochu masa mi uzmul k chlebu:-D je to výborně okořeněné mleté maso a s cuketou dobrá kombinace

      13.09.2011 21:48:51


    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená plněná cuketa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.