reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečená pikantní krkovice

Plátky krkovice krátce naložené v pikantním oleji a potom upečené. Recept spojuje chuť krkovice, chilli papričky, cibule a sýra. Výbornou přílohou k masu jsou pečené brambory.


  • 3,6

    17×

    3,5 17
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme z obou stran utřeným česnekem, přičemž česnek pořádně vtlačíme do masa. Do vhodné misky dáme trochu oleje a do něj přidáme nasekanou chilli papričku Jalapeňos, eventuálně zbylý utřený česnek. Každý plátek v oleji namočíme z obou stran a přiklopené necháme v této misce odležet.

Mezitím cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule potřebujeme tolik, abychom jí mohli každý plátek pokrýt. Kolečka cibule od sebe rozdělíme. Dále tvrdý sýr nastrouháme na hrubším struhadle a v horké vodě rozpustíme bujon. Máslem vymažeme pekáč, ve kterém budeme plátky zapékat. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Každý plátek pikantní krkovice osmažíme krátce na pánvi, až se nám maso zatáhne a ihned přendáme do pekáče. Na každou krkovici dáme plátek másla a zasypeme cibulí, kterou přitlačíme k masu. Ze strany zalijeme bujonem, ale jen do poloviny výšky plátků. Zasypeme nastrouhaným sýrem, který posypeme pro barvu mletou paprikou.

Maso v pekáči přiklopíme a pečeme 20 - 25 minut. Potom pekáč odklopíme a pikantní krkovici dopékáme 20 minut, až sýr zezlátne.

Zapečenou pikantní krkovici podáváme s pečenými brambory, které si můžeme připravit v troubě spolu s masem po odkrytí pekáče. K masu a bramborám přidáme zeleninovou oblohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená pikantní krkovice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.