reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečená kapusta se slaninou

Recept na lehké jídlo z růžičkové kapusty, vhodné nejen pro milovníky zeleniny.


  • 4,5

    11×

    4,4 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Růžičkovou kapustu omyjeme, očistíme a dáme vařit do osolené vody zhruba na 15 minut. Po uvaření vodu z kapusty slijeme a necháme okapat.

Mezitím si nakrájíme anglickou slaninu na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a slaninu s cibulí necháme zesklovatět. Poté poprášíme moukou a dobře promícháme. Přilijeme smetanu a na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustší omáčku.

Hotovou omáčku necháme chvíli zchladnout, pak do ní přimícháme vejce a nastrouhaný sýr (jen polovinu dávky). Ochutíme solí a pepřem.

Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme kapustu, kterou přelijeme uvařenou omáčkou, povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem.

Pokrm z kapusty upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená kapusta se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.