Zapečená hlíva s kuřecím masem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 11903x
Snadné, celkem zdravé, až na tu slaninu. Docela to i zasytí, dalo by se péct i bez masa, ale ta slanina tomu dodává chuť. Při přípravě tohoto receptu dejte všeho dle chuti a možnosti.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí řízky očistíme. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno.

Pekáč vyložíme alobalem, dáme na něj trochu oleje, poklademe slaninou podle potřeby - dno by mělo být celé pokryté. Na slaninu dáme kuřecí řízky. Osolíme, poklademe nakrájenými kousky hlívy, ne nadrobno. Posypeme jarní cibulkou a podle chuti grilovacím kořením. Alobalem celý pekáč přikryjeme.

Hlívu s kuřecím masem pečeme cca 35 minut na 185 °C. Poté odkryjeme alobal a dopékáme asi ještě 15 minut na propečení.

Zapečenou hlívu s kuřecím masem servírujeme třeba s vařeným bramborem.

Janabaculka autor receptu:

Zapečená hlíva s kuřecím masem

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Zapečená hlíva s kuřecím masem

Recept se nachází v 130 kuchařkách
KDI
VARENIE 8360 receptů
smarcelak
Maso kuřecí 610 receptů
zjirousek
Kuře 1928 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem

Celkový počet komentářů: 1
  • Komentář k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem Tomáš 22.09.2014 07:22:51

    Jo to fakt dobré, včera jsem to udělal a i přítelkyně si pochutnala. Příloha byla pečený brambor

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Zapečená hlíva s kuřecím masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept