reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečená cuketa s mletým masem

Recept z mletého masa inspirovaný bulharskou kuchyní.


  • 4,7

    30×

    4,7 30
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Cuketu umyjeme a nakrájíme na drobné plátky. Cibuli nakrájíme najemno.

Cibuli opečeme na pánvi nejlépe na olivovém oleji. Přidáme mleté maso, které okořeníme. Papriky zbavíme vrchní části a jádřinců. Na další pánvi si umícháme vajíčka s balkánským sýrem a protlakem a směsí naplníme papriky.

Zapékací formu vymažeme olejem a vytvoříme vrstvu z cuket, kterou posolíme a opepříme. Na ni klademe vrstvu mletého masa a pak opět vrstvu cuket, které osolíme a opepříme. Dáme vrstvu mletého masa. Pleněné papriky si rozkrájíme na kolečka a poklademe na mleté maso. Přelijeme zbytkem vaječné směsi a rajčatového protlaku na pánvi smíchaného s cibulí. Cuketu s mletým masem pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut. Mezitím si uvaříme rýži.

Zapečenou cuketu s mletým masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou je rýže nebo i pečivo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečená cuketa s mletým masem

    Celkový počet komentářů: 8
    • suzymon
      suzymon

      Olivový olej

      Je skutečně nevhodné smažit na panenském olivovém oleji. Dělá se to asi jenom u nás, protože zde lidé nemají zkušenosti a myslí si, že je to to nejlepší. Olivovým olejem můžeme pokrm určený k zapékání pokropit, ale nedělá se u všeho, neboť má svou výraznou chuť a jídlo se tím může i zkazit. Tady pomalu někteří budou smažit na olivovém oleji i řízky a budou to považovat za pochoutku. Co se týče tohoto receptu, nevím, proč bych smažila cibulku na olivovém oleji, když mohu nakonec směs tím olejem jenom pokapat. A vůbec, cibulka smažená na tomto oleji je nechutná.

      27.07.2015 10:35:40

    • lena40
      lena40

      Místo protlaku jsem rozvařila 4 oloupaná rajčata, papriku jsem neplnila, ale rovnou nakrájela na horní vrstvu masa a potom celé přelila rajčaty se sýrem a vejcem. Moc dobré jídlo :))

      20.08.2012 12:06:28

    • Irene
      Irene

      Při každém smažení vznikají jedovaté látky-takže jedině nesmažit.

      17.08.2012 12:30:16


    • Pjeta
      Pjeta

      Olivovy olej

      Olivovy olej lze pouzivat do 60ti stupnu, pri vyssich teplotach vznikaji jedovate latky, proto je doporucovan pro studenou kuchyni, ne peceni, smazeni atp..

      07.07.2011 10:49:36


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená cuketa s mletým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.