reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečená bramborová kaše s mletý masem

Rychlé zapékané a dobré jídlo, které zvládnou i začátečníci.


  • 4,6

    18×

    4,5 18
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Postup přípravy

Zapékací mísu vymažeme a naplníme jí již připravenou bramborovou kaší (vrstva cca 2cm).

Cibuli nakrájíme na kolečka, opečeme na pánvičce, přidáme mleté maso, okořeníme, osolíme a přidáme provensálské koření. Po orestování mletého masa, směs dáme do zapékací mísy, navrch naskládáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu.

Vajíčka rozšleháme s pepřem a špetkou soli a směs v zapékací míse tímto vajíčkem zalijeme.

Zapékací mísu vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut, pře koncem pečení nastrouháme navrch na zapečenou bramborovou kaši s mletým masem rovnoměrnou vrstvu tvrdého sýru.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečená bramborová kaše s mletý masem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jan Rejchrt
      Jan Rejchrt

      Výborný způsob jak využít zbylou bramborovou kaši. Doporučuji.

      Vyzkoušel jsem variantu bez rozmýchaného vajíčka. Místo toho lze použít malý rajčatový protlak, který do masové směsi dáte ještě na pánvičce a necháte chvilku produsit. Teprve pak pokračujete dle receptu. :-)

      A co se týče zapečení - nevím na kolik stupňů zapékala autorka, ale já dal troubu na max na obě plotny (spodní i dolní) a po cca 20 minutách bylo vyřešeno. :-)

      Dobrou chuť.

      17.08.2017 21:00:04

    • Jan Rejchrt
      Jan Rejchrt

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      17.08.2017 20:55:05


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená bramborová kaše s mletý masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.