reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zapečená barevná zelenina

Francouzské brambory na moravský způsob se spoustou zeleniny.


  • 4,1

    17×

    4 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Už se zase blíží Vánoce

16. 11. 2019

Postup přípravy

Středně velké brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme vodu, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mraženou, mírně povolenou, zeleninu (růžičky brokolice a květáku, kuličky baby karotky, kolečka žluté mrkve a růžičkovou kapustu) orestujeme na rozehřátém oleji, ochutíme solí, pepřem i česnekem a pod pokličkou 5 minut dusíme. Párky rozkrojíme, nakrájíme na půlkolečka a opečeme je také na rozehřátém oleji - nemícháme se zeleninou a můžeme je i vynechat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a v zapékací míse orestujeme na oleji dozlatova.

Na teplou cibulku naskládáme kolečka ze tří brambor a mírně je osolíme. Pak na ně rozprostřeme polovinu zeleniny a polovinu párků. Opět přijde vrstva plátků ze tří brambor, špetka soli a zbylá zelenina i párky. Poslední vrstvu tvoří zbytek koleček brambor.

Vajíčka rozkvedláme s mlékem a moukou, ochutíme solí i pepřem a těstíčkem zeleninu přelijeme. Vložíme do předehřáté trouby a 20 minut zapékáme. Pak zapečenou barevnou zeleninu posypeme strouhaným sýrem (směs čedaru a mozzarelly) a necháme v troubě ještě 5 minut zapékat. Pak troubu vypneme a zapečenou bramborovou zeleninu necháme ještě 5 minut dojít.

Směs zeleniny De Luxe (Family Frost) je vyzkoušená a nejlepší, s jinou kombinací není zapečená barevná zelenina tak chutná.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zapečená barevná zelenina

    Celkový počet komentářů: 3
    • Maruš
      Maruš

      Recept je zařazen ve vegetariánských. Opravdu si myslíte že párky patří do vegetariánské kuchyně? Samozřejmě, moc masa v nich není, ale pořád to maso obsahují...

      07.07.2013 11:24:58

    • Evicka
      Evicka

      Dobrý den,
      já to zkusila s bretaňskou a částí veronské zeleninové směsi a moc se to povedlo :)

      18.06.2010 16:01:49

    • marie8
      marie8

      Určitě nemusí být Family ale vypadá to moc chutně,dávám bodíky a vyzkouším.

      03.05.2010 22:02:59



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Zapečená barevná zelenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.