reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampiony plněné provensálskou zeleninou

Postup přípravy velmi dobrých plněných žampionů provensálskou zeleninou s gratinovanou gorgonzolou s kaparovým dipem.


  • 3,4

    3,4 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žampiony očistíme a zbavíme nožiček. Necháme si předehřát troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme provensálskou zeleninu, orestujeme na olivovém oleji cca 3 minuty. A nakonec přidáme najemno nakrájený rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.

Orestovanou zeleninou naplníme všechny hlavičky žampiónů a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 3 minuty, potom přidáme navrch gorgonzolu a pečeme do roztavení sýra cca 5 minut.

Dip si připravíme, když najemno nakrájené kapary smícháme s majonézou, jogurtem a dochutíme solí a pepřem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žampiony plněné provensálskou zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.