reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampiony na sicilský způsob

Recept na lehké hlavní jídlo. Žampiony na sicilský způsob jsou vhodné i pro vegetariány.


  • 3,2

    75×

    3,1 75
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Čerstvé a oprané plodnice žampionů celé podusíme na másle. Stačí 10 - 15 minut. Přidáme vinný ocet, ochutíme solí, pepřem a cukrem, nastrouháme muškátový oříšek a promícháme.

Na přípravu omáčky rozsekáme oloupanou cibulku a mírně ji na másle opražíme. Přidáme kečup, mouku a několik minut povaříme. Nakonec omáčku zředíme smetanou, promícháme a už nevaříme.

Omáčkou pak zalijeme žampiony na talířích. Žampiony na sicilský způsob podáváme teplé s rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žampiony na sicilský způsob

    Celkový počet komentářů: 7
    • zdenakapkova
      zdenakapkova

      Dávat kečup do žampionů po sicilsku je zvěrstvo. Oloupaná rajčata bez zrníček, případně passata nebo protlak. Jinak skvělé.

      17.05.2014 22:20:42

      • Václav
        Václav

        Re: Kečup ?

        Při použití kečupu, který byl vyroben z rajčat, jsem nezjistil žádný rozdíl. Jinak díky za kritickou poznámku. Recepty na přípravu jídel je nutné brát jen jako inspiraci k vlastní tvorbě. Každému chutná něco jiného.

        18.05.2014 08:24:52

    • baumruk
      baumruk

      Uvařil jsem, bez mouky a na místo kečupu jsem použil čerstvá, oloupaná rajčata a přidal kapary. Jelikož vaření je umění podporované inspirací, je tedy nutné vždy z receptu vzít jen to podstatné a zbytek dle můzy.
      Vařil jsem pro normální lidi, tedy bylo nutné doplnit nějaké maso. Zvolil jsem kuřecí na medu a musím říci, že konečné souznění chtí bylo super. K tomu lahvinka červeného z chile a absolutní spokojenost všech.
      Tedy Václave, děkuji za recept. Bylo to super!

      06.03.2014 14:27:52


    • Jacob
      Jacob

      Komentář k receptu Žampiony na sicilský způsob

      Takovej hegeš jenom v tom textu, není Vám to blbý sem přidat tohle??

      10.10.2013 12:09:11

    • vladim
      vladim

      Komentář k receptu Žampiony na sicilský způsob

      bez mouky-super

      16.05.2013 12:47:02

    • jtnb
      jtnb

      mouka, kečup, blaf

      27.05.2012 12:59:00


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Žampiony na sicilský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.