reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampiónový polotovar na hamburgery

Recept na konzervování žampiónů a zeleniny.


  • 4,5

    4,5 4
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Papriku a žampióny očistíme, nadrobno nakrájíme a smícháme ve větším hrnci.
Rajčata před další úpravou nemusíme krájet. Před jejich loupáním je krátce ponoříme do vřelé vody. Pak je velmi snadno a dobře oloupeme.

Směs pak dusíme za občasného promíchání tak dlouho, až se sníží její objem asi o 1/3.

Vlažnou směsí pak naplníme malé sklenice (250 ml). Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 100 °C 60 minut. Po sterilaci ochladíme vodou.

Této směsi z žampiónů a zeleniny lze připravit libovolné množství, je však třeba dodržet poměr jednotlivých složek. Mimo hamburgerů najde použití i na přípravu masa nebo na těstoviny.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žampiónový polotovar na hamburgery

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.