reklama
hledat uživatel
       

Žampionový krém

Recept na dobrou domácí žampionovou polévku.


  • 4,2

    30×

    4,2 30
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Postup přípravy

Oloupeme žampiony, cibuli a česnek. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na drobné kousky a česnek prolisujeme.

Do hrnce dáme rozpustit asi 50 g másla a až bude rozehřáté, přisypeme cibuli s česnekem a necháme restovat. Do varné konvice si dáme uvařit 0,5 litru vody. Do hrnce přidáme polovinu nakrájených žampionů. Opět necháme restovat a asi po 5 minutách zalijeme vodou z konvice. Vařič stáhneme na minimum a necháme 15 minut vařit. Přidáme 1 trojúhelníček taveného sýru a necháme ho rozpustit. Až bude sýr rozpuštěn, tak vařič vypneme a polévku necháme trochu vychladnout, ale musí být vlažná, ne studená!

Připravíme si ruční šlehač a pustíme se do šlehání. Prošleháme každý podle chuti. Do polévky přidáme kostku masoxu. Základ na žampionový krém dáme zpátky na plotnu a necháme povařit. Přidáme druhý trojúhelníček sýra a promícháme. Nalijeme půlku smetany ke šlehání a zamícháme. Vytvoříme si jíšku k zahuštění, smícháme asi 2 lžíce hladké mouky a 4 lžíce vody. Opatrně nalijeme do polévky a pořád mícháme. Potom dolijeme zbytek smetany a dochutíme mletým pepřem a solí.

Na pánvi dáme rozehřát trochu másla, vložíme zbytek žampionů a necháme restovat. Podle chuti posypeme solí a mletým pepřem.

Takto připravený žampionový krém můžeme podávat a na ozdobu posypeme osmaženými žampiony.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žampionový krém

    Celkový počet komentářů: 4
    • ciocarlia
      ciocarlia

      právě jsem dojedl

      a ještě se olizuju. Tak tenhle krém udělám na Štědrý večer...

      05.10.2016 19:08:17

    • superka22
      superka22

      Komentář k receptu Žampionový krém

      výborná :)

      07.04.2015 21:26:36

    • dospi
      dospi

      výborné můžu jen doporučit:)

      23.08.2014 13:02:14


    • Arabela
      Arabela

      moc chválím recept, je malinko pracnější, když se žampiony smaží nadvakrát, ale stojí to za to. Sýr polévce přidá víc chuti. Já přidala ještě trochu kmínu, k houbám nám to chutná. a závěrečná úprava se smaženými žampiony a pažitkou byla lahoda pro oko :-)

      06.07.2013 14:03:11


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Žampionový krém

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.