reklama
hledat uživatel
       

Žampionový krém

Recept na dobrou domácí žampionovou polévku.


  • 4,3

    32×

    4,2 32
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 677 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 630 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Oloupeme žampiony, cibuli a česnek. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na drobné kousky a česnek prolisujeme.

Do hrnce dáme rozpustit asi 50 g másla a až bude rozehřáté, přisypeme cibuli s česnekem a necháme restovat. Do varné konvice si dáme uvařit 0,5 litru vody. Do hrnce přidáme polovinu nakrájených žampionů. Opět necháme restovat a asi po 5 minutách zalijeme vodou z konvice. Vařič stáhneme na minimum a necháme 15 minut vařit. Přidáme 1 trojúhelníček taveného sýru a necháme ho rozpustit. Až bude sýr rozpuštěn, tak vařič vypneme a polévku necháme trochu vychladnout, ale musí být vlažná, ne studená!

Připravíme si ruční šlehač a pustíme se do šlehání. Prošleháme každý podle chuti. Do polévky přidáme kostku masoxu. Základ na žampionový krém dáme zpátky na plotnu a necháme povařit. Přidáme druhý trojúhelníček sýra a promícháme. Nalijeme půlku smetany ke šlehání a zamícháme. Vytvoříme si jíšku k zahuštění, smícháme asi 2 lžíce hladké mouky a 4 lžíce vody. Opatrně nalijeme do polévky a pořád mícháme. Potom dolijeme zbytek smetany a dochutíme mletým pepřem a solí.

Na pánvi dáme rozehřát trochu másla, vložíme zbytek žampionů a necháme restovat. Podle chuti posypeme solí a mletým pepřem.

Takto připravený žampionový krém můžeme podávat a na ozdobu posypeme osmaženými žampiony.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žampionový krém

    Celkový počet komentářů: 4
    • ciocarlia
      ciocarlia

      právě jsem dojedl

      a ještě se olizuju. Tak tenhle krém udělám na Štědrý večer...

      05.10.2016 19:08:17

    • superka22
      superka22

      Komentář k receptu Žampionový krém

      výborná :)

      07.04.2015 21:26:36

    • dospi
      dospi

      výborné můžu jen doporučit:)

      23.08.2014 13:02:14


    • Arabela
      Arabela

      moc chválím recept, je malinko pracnější, když se žampiony smaží nadvakrát, ale stojí to za to. Sýr polévce přidá víc chuti. Já přidala ještě trochu kmínu, k houbám nám to chutná. a závěrečná úprava se smaženými žampiony a pažitkou byla lahoda pro oko :-)

      06.07.2013 14:03:11


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Žampionový krém

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.