reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampionová slavnostní polévka

Jemná a rychlá dietní polévka, která i lahodí oku a má asi 1130 kJ.


  • 3,9

    17×

    3,8 17
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozehřátém tuku žampiony s cibulí dozlatova orestujeme, podlijeme vývarem a při mírné teplotě asi 15 minut vaříme.

Z každého krajíčku toastového chleba a plátku sýru formičkou vykrojíme libovolný tvar (srdíčko, kytičku). Na rozehřátém másle kousky toastu po obou stranách osmažíme a poklademe je sýrem. Naskládáme do pánve, lehce posypeme kerblíkem (bazalkou, petrželkou) a zapékáme pod poklicí, dokud se sýr neroztaví.

Polévku ochutíme solí, pepřem i vínem, přidáme do ní natrhaný čerstvý kerblík a promícháme.

Žampionovou slavnostní polévku rozdělíme na talíře, do každého položíme vykrojený sýrový toast a ihned podáváme.

Do polévky před rozdělením na talíře ještě můžete vmíchat smetanu - již není dietní!

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žampionová slavnostní polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.