reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampionová polévka s brambory

Vynikající jemná žampionová polévka s bramborem.


  • 3,3

    111×

    3,3 111
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Postup přípravy

Uvaříme si brambory, které nakrájíme na malé kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a pomalu ji smažíme, dokud nezačne zlátnout. Přidáme scezené žampiony, lehce orestujeme, aby si žampiony pustily šťávu. Poté zalijeme trochou vody, přidáme bujon a ochutíme solí a vegetou. Polévku asi 5 minut povaříme, přidáme brambory a povaříme asi 5 - 10 minut. Nakonec polévku zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a zjemníme plátkem másla a smetanou.

Žampionovou polévku s brambory podáváme nejlépe teplou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žampionová polévka s brambory

    Celkový počet komentářů: 7
    • stavros666
      stavros666

      žampionová polévka

      Děkuji za inspiraci...zkusil jsem a byla skutečně dobrá.A pro změnu jsem udělal také falešnou držkovou polévku z hlívy ústřičné a světe div se,také se mohli po ní strávníci utlouci.Posílám fotografii porcičky této falešné držkové polévčičky a přeji všem dobré chuti....///

      19.02.2017 12:27:59

    • Oblíbené
      Oblíbené

      Aby byla vůně

      Suším přes léto houby všech druhů, ty drtím na prach a touto směsí polévku dovoním. Super.

      18.02.2017 13:33:22

    • ciocarlia
      ciocarlia

      Použil jsem mražené žampiony, chvilku je restoval, povařil a posléze je rozmixoval na krém, do něhož jsem přidal brambory. Místo houbového bujónu použit rovněž zeleninový. Až na ten krém a typ bujónu tedy v podstatě stejný technologický postup, polévka výborná, strávnici se rozšířily po první lžíci zorničky a mlsně se olizovala.

      28.01.2014 19:15:47


    • Jája
      Jája

      Do polévky jsem dala zeleninový bujon místo houbového(houbový nebyl :) a neměla chybu. Pozor ale na žampiony, ty z konzervy se musí pořádně propláchnout, jinak dělají v polévce slizové žmolečky. Nad čerstvé žampíky ale není....

      05.06.2007 14:49:05

    • Martin
      Martin

      Stačí místo mouky dát rozvařit do polívky měký sýr ( ale ne dietní) ...

      24.05.2007 15:15:22


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Žampionová polévka s brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.