reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampionová omáčka s bylinkami

Žampionová bezmasá omáčka s bylinkami.


  • 4,8

    21×

    4,8 21
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Žampiony (nebo jiné houby) očistíme a nastrouháme na větším struhadle nebo je nakrájíme na velmi malé kousíčky. Houby orestujeme na másle nebo oleji. Osolíme, lehce podlijeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a provaříme. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem.

V závěru přidáme do omáčky bylinky - nasekanou pažitku, kopr a petrželku. Můžeme dochutit houbovým kořením.

Žampionová omáčka s bylinkami je výborná s těstovinou či knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žampionová omáčka s bylinkami

    Celkový počet komentářů: 5
    • Renata Azora Králová
      Renata Azora Králová

      Omáčka výborná,rychlá, přidala jsem houbový bujón a kdo nemá rád kopr nemusí ho tam dávat. Dá se použít i k hovězímu,vařenému masu a jako příloha se mohou použít i brambory nebo bramborový knedlík.

      13.08.2013 15:02:22

    • kristyy
      kristyy

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      07.08.2012 11:49:30

      • kristyy
        kristyy

        tak jsem se uklikla a smazala si předchozí komentář ... omáčka je výborná ! Doporučuji s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží :-) a místo smetany na vaření použít smetanu ke šlehání ;)

        08.08.2012 17:28:37


    • Roland
      Roland

      doporučení

      Doporučuji namísto smetany na vaření dát zakysanou smetanu.
      Ten kdo nemá rád kopr může dát bazalku a rukolu.
      Při podlití můžeme krátce nechat projít varem s kostkou zeleninového
      bujónu na zvýraznění celkové chuti.
      Vařil jsem to 2x, jednou podle původního receptu a jednou
      podle mého doporučení.
      Záleží co komu chutná... Určitě zkuste oboje. :-)

      16.08.2011 00:22:44

      • PavlaHrad
        PavlaHrad

        Díky za tip, zakysanku miluju, ale nesmí se provářet, jinak omáčka není hladká.Se zakysankou jsou výborné tzv. valašské kůsky..tam je vepřové maso, houby a zakysanka. Podívám se zda tu recept najdu a případně ho sem vložím.

        17.08.2011 10:36:39


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Žampionová omáčka s bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.