reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampionová omáčka s bylinkami

Žampionová bezmasá omáčka s bylinkami.


  • 4,8

    21×

    4,8 21
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Žampiony (nebo jiné houby) očistíme a nastrouháme na větším struhadle nebo je nakrájíme na velmi malé kousíčky. Houby orestujeme na másle nebo oleji. Osolíme, lehce podlijeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a provaříme. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem.

V závěru přidáme do omáčky bylinky - nasekanou pažitku, kopr a petrželku. Můžeme dochutit houbovým kořením.

Žampionová omáčka s bylinkami je výborná s těstovinou či knedlíky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žampionová omáčka s bylinkami

    Celkový počet komentářů: 5
    • Renata Azora Králová
      Renata Azora Králová

      Omáčka výborná,rychlá, přidala jsem houbový bujón a kdo nemá rád kopr nemusí ho tam dávat. Dá se použít i k hovězímu,vařenému masu a jako příloha se mohou použít i brambory nebo bramborový knedlík.

      13.08.2013 15:02:22

    • kristyy
      kristyy

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      07.08.2012 11:49:30

      • kristyy
        kristyy

        tak jsem se uklikla a smazala si předchozí komentář ... omáčka je výborná ! Doporučuji s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží :-) a místo smetany na vaření použít smetanu ke šlehání ;)

        08.08.2012 17:28:37


    • Roland
      Roland

      doporučení

      Doporučuji namísto smetany na vaření dát zakysanou smetanu.
      Ten kdo nemá rád kopr může dát bazalku a rukolu.
      Při podlití můžeme krátce nechat projít varem s kostkou zeleninového
      bujónu na zvýraznění celkové chuti.
      Vařil jsem to 2x, jednou podle původního receptu a jednou
      podle mého doporučení.
      Záleží co komu chutná... Určitě zkuste oboje. :-)

      16.08.2011 00:22:44

      • PavlaHrad
        PavlaHrad

        Díky za tip, zakysanku miluju, ale nesmí se provářet, jinak omáčka není hladká.Se zakysankou jsou výborné tzv. valašské kůsky..tam je vepřové maso, houby a zakysanka. Podívám se zda tu recept najdu a případně ho sem vložím.

        17.08.2011 10:36:39


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Žampionová omáčka s bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.