reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampiónová omáčka 2

Jemná krémová omáčka, kerá je nejlepší z čerstvých hub. Můžete ji obohatit nadrobno nakrájenou petrželkou.


  • 3,0

    1 126×

    2,9 1126
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

2632 kJ / 628,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme plátky žampionů a dusíme doměkka. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem nebo vodou a vaříme asi 20 minut. Omáčku osolíme, přidáme dušené houby, zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Omáčku podáváme s vařeným hovězím masem nebo s vejci uvařenými natvrdo a bramborami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Žampiónová omáčka 2

    Celkový počet komentářů: 7
    • Hawranek
      Hawranek

      Chybí tady kolik másla ;-)

      07.07.2011 11:28:59

    • NICOLETA ŠTIRÁKOVÁ
      NICOLETA ŠTIRÁKOVÁ

      KOMENTÁŘ OD PANÍ Z RAKOUSKA

      MĚ SE TO TAKÉ POVEDLO. A NA TO ŽE JSEM UČITELIKA TADY VIDÍM HODNĚ CHYB V KOMENTÁŘECH. ALE TO VŮBEC NEVADÍ.. PROTOŽE KDYŽ PÍŠTETE JENOM ZA SPĚCHU TAK SE NEDIVÍM NO TAK ZASE. NO TAK UZASE NĚKDY NAPIŠTE NASHLEDANOU VŠEM ŘÍKÁ PANÍ ŠTIRÁKVÁ JSEM TŘÍDNÍ UČITELKA ŠKOLY V RAKOUSKU ALE NĚKDY PŘIJEDU NA NÁVŠTĚVU DO ČESKÉ REPUBLIKY TAK KDYBY NĚCO TAK SE MĚ PTEJTE NA OTÁZKY JA TO VYPADÁ V RAKOUSKU A JAK SE TAM UČÍ.. TAJK ZATÍM SE MĚJTE p.ŠTIRÁKOVÁ

      15.11.2010 15:34:18

      • Josef
        Josef

        Re: KOMENTÁŘ OD PANÍ Z RAKOUSKA

        Vážená. Pokud můžete jak se správně dělají víděňské řízky, nemám s tím žádné zkušenosti. Pokud můžete zašlete nějakou pochoutku z Rakouska, která by nebyla nějak finančně náročná, případně nějakým dobrý recept který máte již odzkoušení. Děkuji. Josef.

        18.01.2011 23:12:43


      • jeníček s mařenkou
        jeníček s mařenkou

        s křížkem po funuse (po 2 letech.. :D)

        Pro paní Štirákovou.. když už vidíte tolik chyb, možná byste se měla zamyslet i nad tím, jestli se lze "zeptat na otázku"...
        A kdyby Vás nic nenapadlo, prozradím Vám, že otázky se pokládají!
        Jinak zdravím do Rakous!
        Kačka

        24.05.2012 19:52:03

    • uchvatna
      uchvatna

      vyborné a jednoduché

      20.06.2010 11:32:45

    • aneczka
      aneczka

      vyborne, a se mi to povedlo mniam mniam

      17.04.2010 12:57:39


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Žampiónová omáčka 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.