reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Žampionová nádivka se zeleninou

Recept na jídlo jako hlavní chod s přílohou nebo i jako předkrm.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Nakrájíme rohlíky a zalijeme je mlékem a necháme vsáknout. Přidáme petrželovou nať, žloutky, sekanou cibuli, kukuřici, hrášek, anglickou slaninu nebo šunku, mrkev nakrájenou na kostičky, řapíkatý celer, majoránku a veškeré koření. Nádivku důkladně promícháme. Žampiony nakrájíme nahrubo. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky.

Žampionovou nádivku plníme do forem na mufiny nebo srnčí hřbet. Osobně používám formy na pudink. Je třeba nezapomenout formy vyložit plátky špeku nebo domácí slaniny.

Žampionovou nádivku se zeleninou pečeme při 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme asi 40 minut. Podle trouby mohou být teploty rozdílné. Hotovo je tehdy, až je nahoře nahnědlá kůrka.

Žampionovou nádivku se zeleninou podáváme teplou i studenou. Nejlépe s kuřetem pečeným kuře na soli a salátem

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Žampionová nádivka se zeleninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.