reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zámotky z vepřové panenky

Zámotky z marinované vepřové panenky plněné slaninou a jarní cibulkou podáváme s restovaným chřestem.


  • 4,8

    26×

    4,8 26
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lístečky rozmarýnu rozdrtíme spolu se stroužky oloupaného česneku, zalijeme olejem a ochutíme chilli kořením. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější kousky, které rozklepeme na plátky, osolíme, opepříme, promícháme s ochuceným olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat.

Jarní cibulky očistíme a hlavičky oddělíme od natě. Chřest oloupeme a asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Potom ho rychle ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.

Na plátky marinovaného masa klademe plátek slaniny, hlavičku cibulky, svineme do zámotku a spojíme jehlou nebo párátkem. Okapaný chřest svážeme po třech kusech natí cibulky.

Na zahřátém oleji zvolna propečeme závitky ze všech stran dorůžova a uchováme na teple. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme svazečky chřestu.

Plněné zámotky z vepřové panenky rozdělíme na porce a podáváme obložené svazečky orestovaného chřestu. Vhodnou přílohou jsou nové brambory a zeleninový salát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Zámotky z vepřové panenky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.