reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zámotky v rajské omáčce

Recept na přípravu hovězího masa s rajskou omáčkou po italsku.


  • 4,3

    19×

    4,3 19
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Silnější plátky zadního hovězího masa omyjeme, osušíme a velmi tence rozklepeme. Pět stroužků česneku prolisujeme a petrželku velmi jemně usekáme.

Každý plátek masa rozkrojíme na polovinu, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Posypeme strouhaným sýrem, usekanou petrželkou a pevně svineme do ruličky - zámotku, který ovážeme potravinářským provázkem. Takto připravené maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji, podlijeme malým množstvím masového vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.

Mezitím si připravíme základ na rajskou omáčku. Tři stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou bazalku usekáme. Na rozpuštěném másle s olejem necháme zpěnit česnek, vmícháme loupaná rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme přidáme bazalku a zvolna dusíme asi 15 minut. Omáčku podle chuti osladíme.

Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Do vydušené masové šťávy vmícháme připravená rajčata, vše promixujeme a podle potřeby dochutíme.

Hovězí zámotky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami. Na jednu porci počítáme se 2 ks zámotků. Nesmí chybět ani čerstvý zeleninový salát a miska se strouhaným parmazánem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zámotky v rajské omáčce

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jana
      Jana

      Kdo má rád italskou kuchyni, doporučuji. Šťába lehce pikantní a nakyslá, výbornou chuť masu dodává i parmazán.
      Dobrý výběr receptu.

      11.07.2012 08:39:26


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zámotky v rajské omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.