reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zákusek se zakysanou smetanou

Recept na rychlý a jednoduchý moučník.


  • 4,8

    302×

    4,8 302
  • 45 min

  • 36×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit.

Zakysanou krémovitou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr, rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému.

Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Zákusek ze zakysanou smetanou dáme do ledničky vychladit.

Zákusek ze zakysanou smetanou nakrájíme a můžeme servírovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zákusek se zakysanou smetanou

    Celkový počet komentářů: 53
    • Petra
      Petra

      Včera jsem dělala tento zákusek a je vážně výborný. Já jsem ho malinko přizpůsobila dle ingrediencí. Dala jsem méně cukru do těsta 150g, a náplň - 1x šlehačka, 2x zakysanou smetanu, a necelé pomazánkové máslo k tomu jsem přidala cukr krupice, cukr moučka a vanilkový cukr. Navrch jsem nastrouhala pouze jednu čokoládu. A výsledek opravdu vynikající zákusek. Moc děkuji za inspiraci a za recept! Petra

      25.05.2018 11:38:03

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Zákusek se zakysanou smetanou

      Těsta je na plech strašně málo, bylo by potřeba minimálně dvojnásobek! Já to musela vyhodit a krém použit jinak

      23.09.2016 17:51:05

      • Anonym
        Anonym

        Re: Komentář k receptu Zákusek se zakysanou smetanou

        To děláte do lavoru?

        16.12.2016 17:54:26


      • Kristýna
        Kristýna

        Re: Komentář k receptu Zákusek se zakysanou smetanou

        Souhlas. Na velkej plech delam testo z dvojity davky..

        25.03.2018 10:46:49

    • Jana
      Jana

      ahoj, můžete mi, prosím, poradit, jak udělat krém tak, aby držel? Mně nechce ztuhnout :(. Dělám ho z pudingem, zakysanou smetanou a šlehačkou (šlehačka je řídká, nejde mi vyšlehat dotuha) :(. Už jsem to zkoušela dvakrát a pokaždé to bylo řídké. Děkuju moc za rady. Jana

      15.05.2015 14:45:22

      • Rebeca
        Rebeca

        proč to děláte s pudinkem? o pudinku tam není nic psáno....je tam pomazánkové máslo,zakys.smetany a šlehačka..

        02.06.2015 23:17:16

      • Eva
        Eva

        Odpověď pro Janu:
        Smetana na šlehání musí být opravdu hodně vychlazená. Pokud ji nemáte alespoň jeden den v chladničce, tak ji strčte na 10 minut do mrazáku, ale opravdu jen zchladit, nesmí přemrznout. A Šlehat na vysoké otáčky, pak vám bude držet u dna i když nádobu otočíte vzhůru nohama. Žádný ztužovač netřeba.

        01.03.2018 11:18:07

    Nalezeno receptů: 53
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Zákusek se zakysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.