reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Zákusek se zakysanou smetanou

Recept na rychlý a jednoduchý moučník pro každou příležitost.


  • 4,8

    345×

    4,8 345
  • 45 min

  • 38×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

1. 11. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit.

Zakysanou krémovitou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr, rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému.

Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Zákusek ze zakysanou smetanou dáme do ledničky vychladit.

Zákusek ze zakysanou smetanou nakrájíme a můžeme servírovat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zákusek se zakysanou smetanou

    Celkový počet komentářů: 57
    • Terezka Kopecká
      Terezka Kopecká

      Dobrý den. Prosím co dělám špatně při pečení, když těsto vůbec nenabude a je tenké jak papír, postupují podle receptu. Děkuji za odpověď

      06.02.2020 17:12:58

      • Karin
        Karin

        Dobrý den. Mám dotaz. Chtěla bych si ověřit zda množství oleje do tohoto moučníku je opravdu správný. 200 ml mi přijde hodně oproti jiným moučníkům a hlavně mám problém moučník vyndat z plechu, když už je hotový a to jak s pečícím papírem, tak i bez něj. Celý moučník se při servírování rozpadne na kusy. Když dám méně oleje 20 ml, problém není. Není to chyba nějaký překlep. ??? Nemá tam opravdu být pouze 20 ml místo 200..???? Děkuji za odpověď.

        26.10.2020 12:48:52

    • Jana
      Jana

      ahoj, můžete mi, prosím, poradit, jak udělat krém tak, aby držel? Mně nechce ztuhnout :(. Dělám ho z pudingem, zakysanou smetanou a šlehačkou (šlehačka je řídká, nejde mi vyšlehat dotuha) :(. Už jsem to zkoušela dvakrát a pokaždé to bylo řídké. Děkuju moc za rady. Jana

      15.05.2015 14:45:22


      • Rebeca
        Rebeca

        proč to děláte s pudinkem? o pudinku tam není nic psáno....je tam pomazánkové máslo,zakys.smetany a šlehačka..

        02.06.2015 23:17:16

      • Eva
        Eva

        Odpověď pro Janu:
        Smetana na šlehání musí být opravdu hodně vychlazená. Pokud ji nemáte alespoň jeden den v chladničce, tak ji strčte na 10 minut do mrazáku, ale opravdu jen zchladit, nesmí přemrznout. A Šlehat na vysoké otáčky, pak vám bude držet u dna i když nádobu otočíte vzhůru nohama. Žádný ztužovač netřeba.

        01.03.2018 11:18:07

      • Anna
        Anna

        Se ztužovačem šlehačky zůstane tuhá.

        26.11.2019 10:45:49


    Nalezeno receptů: 57
    |< << 123456 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Zákusek se zakysanou smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.