Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s oběma cukry, máslem a tvarohem. Přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva, rum, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec sníh z bílků.
Formu, ve které budeme těsto péct, vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou nebo strouhaným kokosem. Ze základního tvarohového těsta můžeme vytvořit tyto variace.
1.) Tvarohová bábovka upečená ve formě vysypané kokosem. Do části těsta můžeme přidat kakao. 2.) Tvarohová bábovka upečená ve formě se strouhankou. Do těsta přidáme rozinky a sekané mandle. 3.) Z poloviční dávky upečeme koláč, který poklademe ovocem - půlené meruňky a posypeme sekanými mandlemi. 4.) Z poloviční dávky uděláme těsto, které dáme do srnčího hřbetu - do 1/3 formy těsto, do 2/3 dáme drobné ovoce a do 3/3 těsto. 5.) Z poloviční dávky vytvoříme těsto, které vložíme do dortové formy. Upečený korpus rozpůlíme, namažeme marmeládou a celý dort polijeme polevou.
Základní tvarohové těsto použijeme podle chuti. Doba přípravy je jen orientační, protože je různá podle druhu moučníku.