Základní recept na italské těstoviny

25 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2911x
Základ pro přípravu italských vaječných těstovin. Není nad domácí těstoviny!
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Mouku nasypeme na vál a promícháme se špetkou soli (solíme málo, jinak by těsto špatně vysychalo). Do mouky uděláme důlek, do něhož opatrně nalijeme vejce rozšlehaná s vlažnou vodou, zároveň těsto zpracováváme nožem. Nakonec hmotu hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto.

Takto připravené těsto dále zpracováváme podle příslušných receptur.

Doporučení: Ze základního receptu na italské těstoviny můžeme připravit tagliatelle (širší nudle), lasagne, cannelloni, tortellini, ravioli, barevné těstoviny.

autor receptu:

Základní recept na italské těstoviny

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Základní recept na italské těstoviny - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1421 kJ / 339,4 kCal (na 1 porci)


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Základní recept na italské těstoviny

Celkový počet komentářů: 2
  • Těsto 04.10.2013 16:56:51

    Zdravím chtěla bych se zeptat,zda se vyvalené pláty testa nechávaji vysusit pri krájeni jak to byva u jinych receptu,nebo se musi toto testo zpracovat ihned a testoviny ihned nakrajene uvařit? Diky moc za odpoved. Jelikoz se mi tento recept zda strasne jednoduse napsany nez jinde.

    • Re: Těsto Jana 16.10.2013 09:14:48

      Zdravím děkuji za dotaz. Já mám na robotu nástavec na těstoviny, tak těsto nevyvaluji a nesuším. Jen už hotové těstoviny.

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Základní recept na italské těstoviny
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept