reklama
hledat uživatel
       

Základní nálev

Recept na nálev používaný při sterilizaci zeleniny.


  • 4,7

    32×

    4,7 32
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve vodě rozpustíme nejprve cukr. Potom do ní přidáme sůl a nakonec ocet.

Nálev zahřejeme na 70 °C.

Z tohoto nálevu odebereme asi jeden litr, přidáme do něho koření, uvedeme do varu a odstavíme. Necháme jej 2 - 3 hodiny vylouhovat a nalijeme zpět.

Místo cukru můžeme použít umělé sladidlo, ale v tom případě musíme úměrně zvýšit množství vody. Toto množství vyjde na 10 litrů nálevu. Koření do nálevu volíme podle druhu zeleniny a chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Základní nálev

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.