reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Základní lečo ve sklenici

Základní lečo ve sklenici

Na dlouhou zimu si připravíme lečo z paprik, rajčat a cibule, které bude výborným základem pro zeleninové pokrmy.


  • 3,7

    61×

    3,6 61
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli (střední velikosti) nakrájíme na kostičky. Omytá větší rajčata nakrájíme na kostky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a pak vmícháme nakrájené papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří.

Zeleninové lečo naplníme do sklenic a sterilujeme při 90 °C 20 minut.

Sklenici se základním lečem uvítáme pro rychlou přípravu večeře nebo chuťovek. Stačí přidat vejce, uzeninu a pokrm dochutit kořením a česnekem. Lečo můžeme servírovat třeba na toastech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Základní lečo ve sklenici

    Celkový počet komentářů: 2

    • jiri
      jiri

      zeleninové lečo

      dusíme až se všechna tekutina odpaří, no to je vrchol blbosti, a snad na to žádná hospodyně neskočí a podusí ho jenom asi 20 minut, naplní do sklenic a sterilizuje taktéž asi 20 minut.

      15.07.2019 18:10:34

    • vendy
      vendy

      Zeeninové lečo

      Opravdu celkem jednoduchý recept a velice dobré lečo na cokoliv

      27.08.2016 16:53:35


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Základní lečo ve sklenici

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.