reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Základní lečo ve sklenici

Základní lečo ve sklenici

Na dlouhou zimu si připravíme lečo z paprik, rajčat a cibule, které bude výborným základem pro zeleninové pokrmy.


  • 3,7

    61×

    3,6 61
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Postup přípravy

Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli (střední velikosti) nakrájíme na kostičky. Omytá větší rajčata nakrájíme na kostky.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a pak vmícháme nakrájené papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří.

Zeleninové lečo naplníme do sklenic a sterilujeme při 90 °C 20 minut.

Sklenici se základním lečem uvítáme pro rychlou přípravu večeře nebo chuťovek. Stačí přidat vejce, uzeninu a pokrm dochutit kořením a česnekem. Lečo můžeme servírovat třeba na toastech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Základní lečo ve sklenici

    Celkový počet komentářů: 2

    • jiri
      jiri

      zeleninové lečo

      dusíme až se všechna tekutina odpaří, no to je vrchol blbosti, a snad na to žádná hospodyně neskočí a podusí ho jenom asi 20 minut, naplní do sklenic a sterilizuje taktéž asi 20 minut.

      15.07.2019 18:10:34

    • vendy
      vendy

      Zeeninové lečo

      Opravdu celkem jednoduchý recept a velice dobré lečo na cokoliv

      27.08.2016 16:53:35


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Základní lečo ve sklenici

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.