reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Zaječí hřbet s plněnými jablky

Zaječí hřbet je malá pečínka, která se velice hodí k slavnostnímu obědu. Chutnat bude jistě všem milovníkům zvěřiny.


  • 4,8

    4,7 4
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Maso potřeme hořčicí a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Máslo v pánvi rozehřejeme a na něm osmahneme hřbet po obou stranách zhruba 10 minut. Přidáme cibuli a osmahneme dohněda. Pak přilijeme červené víno. Přikryjeme a dusíme při mírné teplotě.

Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Šťávu z mandarinek a pomerančů necháme vzkypět, přisladíme a přidáme citronovou šťávu. Vložíme jablka. Necháme přejít varem a přikryté dusíme 10 minut při mírné teplotě.
Krátce před podáváním přidáme k jablkům mandarinky a zahřejeme.

Jablka naplníme mandarinkami, položíme mezi ně zaječí hřbet a udržujte teplé. Vypečenou šťávu uvolníme smetanou a rybízovým želé, necháme vzkypět procedíme a dochutíme.

Zaječí pečínku při podáváním přeléváme dochucenou šťávou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Zaječí hřbet s plněnými jablky

    Celkový počet komentářů: 1

    • doktor
      doktor

      Hřbet ze zaječího macka je pro fantasii kuchaře udělany.Letos bylo hodně hub.Manší syrové tvrdé huby jsem nakrájel nam jemné plátky.Špetka oregana,špetka soli.Půl sáčku předvařené rýže.Několik stroužků česneku na jemné plátky.Všechno smíchat a nechat přes noc v lednici stejně jako očištěný králičí hřbet.Ráno podélně do hloubky 3/4 podélně hřbet přepúlíme.Rozevřeme a napěchujeme směsí.Polejeme vydatně pivem a zabalíme ztuha do alobalu.Na pekáči 180C 1,5 hod.

      28.10.2007 09:34:15


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Zaječí hřbet s plněnými jablky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.