Kuře hodně prosolíme na povrchu i uvnitř, opepříme a dáme do pekáčku.
Rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zpěníme. Zaprášíme paprikou, necháme vzkypět a zalijeme částí vývaru.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a vsypeme ji do paprikového základu. 5 minut prohřejeme a nalijeme na kuře.
Přikryjeme pekáček s kuřetem a dáme do rozpálené trouby. Pečeme na 170 °C doměkka. Po půl hodině pečení kuře odkryjeme, podle potřeby podlijeme, otočíme a necháme dopéct.
Měkké kuře vyndáme a udržujeme teplé. Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a zalijeme zbylým vývarem. Přidáme na malé růžičky rozebranou brokolici, majoránku, rozetřený česnek a sůl. Podusíme do změknutí brokolice.
Kuře rozdělíme na porce a přeléváme zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou je vařená rýže.